Настанови Ради Європи з впровадження штучного інтелекту в журналістику

Настанови Ради Європи з впровадження штучного інтелекту в журналістику

Міжурядовий керівний комітет Ради Європи з медіа та інформаційного суспільства (CDMSI) прийняв нові Керівні принципи щодо відповідального впровадження систем штучного інтелекту (AI) у журналістику.

Ці рекомендації є вагомим внеском у розвиток суспільної комунікації, заснованої на верховенстві права та дотриманні прав людини. Вони надають практичні вказівки відповідним суб’єктам, зокрема медіа-організаціям, а також державам, постачальникам технологій і цифровим платформам, які поширюють новини, детально описуючи, як слід використовувати системи ШІ для підтримки виробництва журналістики. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Текст охоплює використання систем ШІ на різних етапах журналістського виробництва, починаючи від рішення використовувати системи ШІ, придбання інструментів ШІ, впровадження систем ШІ в професійну практику та зовнішній вимір використання ШІ в редакціях, а саме його вплив на аудиторії та суспільства. Рекомендації також пропонують певну відповідальність для постачальників технологій і платформ, а також для держав-членів. Останній може зіграти важливу роль у розробці стандартів відповідального використання ШІ та наданні підтримки, зокрема фінансових схем для розвитку відповідальних журналістських систем ШІ.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рекомендації, які були розроблені підкомітетом експертів із підвищення стійкості ЗМІ, були розроблені паралельно з більш широкою роботою над майбутньою рамковою конвенцією Ради Європи щодо ШІ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *