Нацбанк розглядає можливість встановлення обмежень на карткові перекази через термінали

Нацбанк розглядає можливість встановлення обмежень на карткові перекази через термінали

Національний банк України працює над проєктом рішення про обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу готівки через термінали самообслуговування. Про це повідомила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, коли проєкт рішення буде готовий, очікується обговорення його з профільним комітетом Верховної Ради. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

“З точки зору запровадження додаткових обмежень на операції фізичних осіб, обмежень щодо розпорядження власними коштами – це дуже сенсативна тема. Ми це питання опрацьовуємо з усіх точок зору”, – сказала вона на конференції “Фінанси для бізнесу під час війни” в Києві.

Заступниця голови НБУ додала, що з метою уникнення маніпуляцій не хоче анонсувати щось до того, доки питання не буде вирішене остаточно.

Вона повідомила, що проблема тіньових платежів є дійсно актуальною. Це не стосується всієї країни, однак при цьому зачіпає велику кількість компаній, які продовжують використовувати найрізноманітніші механізми ухилення, зменшення оподаткування та інше.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Тому, з урахуванням досвіду, який ми маємо, ми наразі опрацьовуємо це питання і далі вже радитимемось з нашими колегами з профільного комітету, як краще нам це зробити, щоб, з одного боку, не обмежити нормальний бізнес, нормальних людей, а з іншого – все-таки зменшити можливості маніпуляцій та обходу закону”, – резюмувала Рожкова.

Додамо, що на початку лютого голова комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявляв, що для виправлення ситуації з проведенням “тіньових” фінансових операцій НБУ пропонує встановити на законодавчому рівні обмеження на здійснення фінансових операцій з використанням реквізитів електронних платіжних засобів, лімітами на суми транзакцій, їх кількості тощо. А також граничних сум готівкових переказів, здійснених за допомогою терміналів самообслуговування.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *