Нацбанк спонукає банки до зловживань і блокування бізнесу через перевірки карткових рахунків

Нацбанк спонукає банки до зловживань і блокування бізнесу через перевірки карткових рахунків

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець. На його думку, якщо Нацбанк вважає, що будь-яка особа незаконно отримує кошти, то хай звертається до Нацбанку та правоохоронних органів.

«Ця ініціатива Нацбанку виникла після ініціативи, щодо обмеження перерахування грошових коштів в межах 100 тисяч гривень на місяць. Це заподіє шкоду національній економіці країни. Адже під час війни в будь-якій країні треба підтримувати внутрішні платежі та розвиток бізнесу. Однак Нацбанк спонукає банки до зловживань та блокуванню бізнесу. Тобто тиску та гальмування розвитку бізнесу в Україні», — каже адвокат. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «i-ua.tv».

«Не треба цю функцію перекладати на банки, які фактично таким чином остаточно вб’ють малий та середній бізнес та призведуть до повного колапсу та залежності України від іноземних інвестицій. Тому дана ініціатива покликана на те, щоб повністю вбити економіку країни. Все буде переходити в тінь — це все, чого такими діями добивається Нацбанк. Тому СБУ має розібратися, що це за людина проштовхує такі ініціативи», — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що НБУ візьметься за масштабну перевірку карткових рахунків.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Заступник Голови НБУ Дмитро Олійник зазначив, що Національний банк та більшість банків активно борються з «дропами», однак окремі установи не «заважають» таким клієнтам, вважаючи зростання клієнтської бази важливішим за ризики використання банку для відмивання коштів.

«Ми радимо банкам домовитися на рівні асоціації, щоб головним орієнтиром для застосування лімітів був підтверджений рівень доходів клієнтів, зазначений вказаний в анкеті. І щоб ліміти були встановлені одночасно по всьому ринку задля уникнення зміни клієнтами одного банку на інший, — зазначив Дмитро Олійник.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *