Навчальний рік у школах закінчиться 1 липня. ДПА в 4-х і 9-х класах відмінять

В зв’язку з карантином, навчальний рік в загальноосвітніх закладах України закінчиться 1 липня. Для учнів 4 і 9 класів МОН скасує Державну підсумкову атестацію в 2020 році.

Про це 26 березня повідомила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

«Навчальний рік визначений Законом України «Про освіту» і «Про повну загальну середню освіту». Він для всіх, окрім 11-класників завершиться 1 липня.

Якщо наші учні повернуться до школи в травні місяці, значить в травні і в червні вони будуть опановувати навчальну програму, здійснювати підсумкове оцінювання. Ви (вчителі – ред.) з ними попрацюєте над темами, над якими зараз працюєте на дистанційній формі навчання.

Якщо учні повернуться в школу в червні, ви будете працювати за цим самим графіком. Це повторення матеріалу, охоплення тем, які частково вичитуєте на дистанційній формі навчання і закріплення цього матеріалу.

Якщо ми не повернемось за шкільні парти в цьому навчальному році, то у вересні буде передбачений час і можливість попрацювати з учнями над темами, над якими зараз працюєте дистанційно. Тому навчальний рік 2020 – 2021 року буде закінчуватись 1 липня», – повідомила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

ДПА для учнів 4 і 9-х класів буде скасовано. МОН готує відповідний Наказ.

З наступного тижня на центральних телеканалах України будуть транслювати відео-роки для учнів 5,6,7, 9,10, 11 класів з основних предметів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *