НАЗК: Чи потрібно вказувати у декларації інформацію, яка була подана в повідомленні про суттєві зміни в майновому стані?

НАЗК надало роз’яснення чи потрібно вказувати у декларації інформацію, яка була подана в повідомленні про суттєві зміни в майновому стані.

? Так. Інформація, яка була зазначена в повідомленні про суттєві зміни в майновому стані, має бути також відображена у наступній декларації (наприклад, у декларації за рік, у якому було подано таке повідомлення).

☝️Звертаємо увагу, що окремі об’єкти декларуються лише якщо їх вартість перевищує певну суму.

Таким чином, у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані вказується інформація про отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму більше 50 прожиткових мінімумів (ПМ). Цей поріг поширюється також на цінне рухоме майно, яке було придбано суб’єктом декларування.

Водночас у декларації цінне рухоме майно (крім транспортних засобів) – ювелірні вироби, антикваріат, меблі, зброя, тварини тощо – зазначається, якщо його вартість перевищує 100 ПМ (192 100 грн для декларації за 2019 рік).

? Відповідно, у разі придбання цінного рухомого майна (крім транспортних засобів) вартістю більше 50 ПМ, але менше 100 ПМ, у декларації інформацію треба вказувати лише в розділі 14 «Видатки та правочини суб’єкта декларування», оскільки поріг декларування в цьому розділі також становить 50 ПМ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *