НАЗК: Як заповнювати декларацію особам, для яких посада суб’єкта декларування не є основною?

Це стосується, наприклад, депутатів місцевих рад, які не працюють у раді на постійній основі, членів наглядових рад державних чи комунальних підприємств, для яких ця робота не є основною, тощо.

?У таких випадках у розділі 2.1 декларації треба зазначити посаду, у зв’язку з якою виник обов’язок подати декларацію (наприклад, посаду депутата місцевої ради чи члена наглядової ради). Те ж саме стосується кандидатів на такі посади.

Якщо ж особа займає дві посади, обидві з яких є посадами суб’єкта декларування, то діють наступні правила:

1️⃣ Якщо одна з посад віднесена до посад осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище: то у розділі 2.1 (Інформація про суб’єкта декларування) вказується саме ця посада.

2️⃣ У разі, якщо жодна з посад не віднесена до посад осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, то у розділі 2.1 вказується та посада, яка є основним місцем роботи суб’єкта декларування, а в дужках – інша займана посада.

Перелік службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, визначений у примітці до ст. 50 Закону України «Про запобігання корупції»

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *