НАЗК: Коли потрібно подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані в разі придбання автомобіля за кордоном?

Придбання автомобіля за кордоном, що підтверджується відповідними документами, без його державної реєстрації в Україні вважається «придбанням майна» (в розумінні частини другої ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції»).

Якщо суб’єкт декларування придбав за межами України автомобіль, вартість якого перевищує 50 прожиткових мінімумів (у 2020 році – 105 100 грн), він має подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані протягом 10 днів з моменту набуття права власності за договором.

☝️У даному випадку при визначенні вартості автомобіля витрати із справляння податків, зборів та інших обов’язкових платежів, пов’язаних із ввезенням автомобіля на митну територію України та його державною реєстрацією, не враховуються.

?Разом з тим, якщо при реєстрації автомобіля або його митному оформленні, зокрема сплаті ввізного мита, акцизного податку чи податку на додану вартість, суб’єкт декларування сплатив більше 50 ПМ, то такий видаток повинен бути відображений у декларації – у розділі 14 «Видатки та правочини суб’єкта декларування».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *