НАЗК виявило ознаки порушень в деклараціях п’яти міністрів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки порушень в деклараціях п’яти міністрів, 12 заступників міністрів і семи суддів.

Всього порушення виявлені у 97 осіб, включаючи колишніх і нинішніх міністрів, їх заступників та суддів.

НАЗК заявило про знайдені ознаки порушень в деклараціях у 97 осіб, включаючи колишніх і нинішніх міністрів, їх заступників та суддів. Про це повідомляє пресслужба відомства в четвер, 26 листопада.

“Одним з пріоритетів НАЗК у 2020 році стало підвищення якості повних перевірок декларацій. Для нас було принципово важливо відійти від старої практики Агентства чіплятися до “опечаток” в деклараціях для того, щоб перейти до виявлення реальних порушень на мільйони гривень. Таким чином, серед 97 людина, в деклараціях яких НАЗК виявило ознаки кримінального порушення, – 5 міністрів поточного і колишнього урядів, 12 заступників міністрів та 7 суддів”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Конституційний Суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації чиновників та суддів. НАЗК після цього закрило доступ до електронних декларацій, проте розпорядженням Кабміну, прийнятим за рішенням РНБО, доступ був відновлений. Також ASPI news повідомляло, що після цього президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради України законопроєкт про звільнення всіх суддів Конституційного Суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *