НБУ чомусь не зарахував у золотовалютні резерви “кошти Януковича”, – фінансист

Керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій в ефірі «Громадського радіо» констатував, що НБУ чомусь не захотів зараховувати конфісковані «кошти Януковича» у золотовалютні резерви.

«Є ознаки того, що, принаймні, 1,1 млрд дол, про які говорилося у вироку [Краматорського суду], справді зайшли на рахунок Держказначейства в Ощадбанку. І значна частина суми – 600-700 млн дол – справді була витрачена.

Щодо іншої частини тих 1,5 млрд – облігацій нібито на сумау 400 млн дол – у мене немає інформації, чи вони дійсно надійшли і чи вони справді зменшили державний борг. Немає ознак, що держборг був зменшений на 300 чи 400 млн дол, як це мало б відбутися.

Дивна ситуація із впливом цих «коштів Януковича» на золотовалютні резерви. За всіма правилами і канонами ці гроші – 1,1 млрд дол – які надійшли на рахунок Держказначейства, мали бути відображені в золотовалютних резервах. Чомусь цього не відбулося. Можливо, тут якась особлива позиція Національного банку, що вони не хотіли їх зараховувати», – констатував О. Паращій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *