НБУ погіршив прогноз переказів від трудових мігрантів у 2020 році на 20% – до $10 млрд

НБУ погіршив прогноз грошових переказів трудових мігрантів в Україні в 2020 році з 12,7 млрд дол до 10,1 млрд дол.

Серед чинників для такого очікування Нацбанк називає зниження кількості мігрантів (-0,6 млрд дол), уповільнення економіки Польщі (-0,5 млрд грн), уповільнення економік інших країн (-1,5 млрд дол).

“Оновлений прогноз НБУ ґрунтується на припущенні про скасування більшості карантинних заходів до кінця ІІ кварталу 2020 року. Як результат, негативний вплив поточної кризи буде нерівномірним за кварталами: найбільше скорочення переказів очікується в ІІ кварталі з поступовим його зменшенням до кінця року”, – констатує Нацбанк.

Посилаючись на дані з відкритих джерел (зокрема, від прикордонної служби, оцінок експертів тощо), центробанк наводить оцінку загальної кількості трудових мігрантів, які повернулися в Україну впродовж карантинного періоду, на рівні близько 10%. “Крім того, обмеження на виїзд за кордон стануть додатковим чинником зниження переказів у ІІ кварталі, оскільки сезонні працівники залишаться вдома (ще близько 10%)”, – додає НБУ.

За даними НБУ, обсяг переказів від трудових мігрантів у 2019 році становив 12 млрд дол.

Світовий банк наводив оцінку, що українські трудові мігранти в 2019 році надіслали на батьківщину близько 16 млрд дол. Це був найвищий показник серед країн Європи і Центральної Азії.

“У 2020 році обсяги грошових переказів у світі можуть різко скоротитися, приблизно на 20 відсотків, через економічну кризу спричинену пандемією COVID-19”, – додавали у Світовому банку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *