НБУ припинив діяльність 9 фінустанов

Національний банк виключив дев’ять компаній із реєстрів фінустанов та лізингодавців за власною ініціативою, а одна компанія поповнила небанківський ринок.

Зокрема НБУ виключив 6 фінансових установ із Державного реєстру фінустанов та 3 компанії з реєстру осіб, які не є фінустановами, але мають право надавати окремі фінпослуги, на підставі поданих ними заяв.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінпослуг ухвалив ці рішення 15 січня.

З реєстрів за власною ініціативою виключені наступні компанії:

– ПТ «Ваш Ломбард «Ямпольський Сергій Валентинович і Компанія» мало одну ліцензію на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту, яку анульовано 15 січня.

– фінкомпанія «Кайлас Фінанс» мала три ліцензії: на надання послуг з факторингу та фінансового лізингу, надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту, які анульовані 30 грудня 2020 року.

– ТОВ «Оптимум Фактор» мала одну ліцензію на надання послуг з факторингу. Її було анульовано 6 листопада 2020 року.

– кредитна спілка «Запоріжжя» мала дві ліцензії – на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їхнього повернення, а також на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту, які анульовано 11 грудня 2020 року.

– кредитна спілка «Укрсоцкредит» мала одну ліцензію на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту, яку анульовано 30 грудня 2020 року.

– кредитна спілка «Славутич-Кредит» мала дві ліцензії – на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їхнього повернення, а також на надання коштів у позику, зокрема на умовах фінансового кредиту. Їх було анульовано 11 грудня 2020 року.

– кредитна спілка «Лізинг» не мала ліцензій на надання фінпослуг.

– ТОВ «Мілана» не мала ліцензій на надання фінпослуг.

– ТОВ «Нова Лізинг» не мала ліцензій на надання фінпослуг.

Водночас Нацбанк вніс до ДРФУ ТОВ «Фінхайк» і видав фінустанові 3 ліцензії – на надання коштів у позику, зокрема на умовах фінансового кредиту, надання послуг з факторингу та з фінансового лізингу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *