НБУ припинив діяльність чотирьох фінкомпаній

Національний банк виключив з держреєстру фінустанов 4 фінансові компанії за їх власною ініціативою, а 2 нові – зареєстрував.

За даними НБУ, припинено діяльність ломбарду «Гулевіч і Компанія», фінкомпанії «Прайм-Фінанс», «Всеукраїнське народне товариство «Форум», кредитної спілки «Грицева калитка».

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінустанов ухвалив ці рішення на засіданні 12 лютого на підставі поданих компаніями заяв.

Ломбард «Гулевіч і Компанія» мав одну ліцензію на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту, яка була анульована 18 грудня 2020 року. Активи ломбарду становили 1,2 млн грн або 0,03% від обсягу ринку станом на 1 жовтня 2020 року.

ФК «Прайм-Фінанс» мала чотири ліцензії на надання послуг з факторингу, фінансового лізингу, надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій. Усі ліцензії були анульовані 15 січня. Активи фінкомпанії становили 99,6 млн грн або 0,05% від обсягу ринку на 1 жовтня 2020 року.

ТОВ «Всеукраїнське народне товариство «Форум» мало одну ліцензію на діяльність з адміністрування фінансових активів для придбання товарів у групах. Строк дії ліцензії закінчився 1 липня 2020 року. 29 січня 2021 року установа звернулася до НБУ щодо виключення її із реєстру фінустанов.

КС «Грицева калитка» мала одну ліцензію – на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту, яка була анульована 18 грудня 2020 року. Зобов’язання кредитної спілки становили 44,6 тис. грн (0,003% від обсягу ринку), а її активи – 449,3 тис. грн (0,02% від обсягу ринку).

Водночас НБУ включив до держреєстру 2 нові фінкомпанії – «Юністарс» та «ІТ Інтеграція».

НБУ ухвалив рішення видати «ІТ Інтеграція» три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту, надання послуг з факторингу та фінансового лізингу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *