НБУ продовжить захищати рішення про націоналізацію ПриватБанку

Національний банк України (НБУ) продовжить захищати законність рішень про націоналізацію ПриватБанку, а також докладе всіх зусиль для збереження фінансової стабільності і недопущення втрати коштів платників податків, повідомила прес-служба регулятора в Facebook у середу.

“НБУ продовжить захищати законність рішень про націоналізацію ПриватБанку (…). Ми вважаємо, що рішення про конвертацію коштів, пов’язаних з екс-власниками осіб у ПриватБанку в 2016 році (bail-in) було справедливим і адекватним, враховуючи витрачені державою кошти для порятунку ПриватБанку і фінансової системи”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 2 вересня повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов’язання ПриватБанку обслуговувати їх депозити, розмішені до націоналізації банку на його рахунках кіпрської філії.

У відповідній заяві компанії просили суд визначити суму, яку повинен їм виплатити ПриватБанк у рамках виконання зобов’язань з обслуговування депозитів. За оцінками позивачів, зобов’язання банку складають $ 350 млн (з них $ 102 млн – відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

Крім того, компанії просили суд надати можливість ДФС примусово стягнути з рахунків ПриватБанку відповідні кошти в разі відмови банку від їх добровільного погашення.

Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори офшорів Суркісів вважаються на сьогодні виконаними, оскільки в 2016 році при проведенні націоналізації вони були обмінені на акції додаткової емісії як депозити пов’язаних з банком осіб.

Як повідомлялося раніше, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влила в його капітал понад 155 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *