НБУ вважає, що forensic audit Приватбанку може тривати далі

Прес-служба НБУ надіслала коментар у редакцію Finbalance після виходу повідомлення щодо ухвали Солом’янського райсуду м. Києва від 03.01.2018 в справі №760/27582/17 – за позовом Ігоря Коломойського до НБУ, Приватбанку, Мінфіну, Kroll Associates U.K. LLP, AlixPartners Services UK LLP, Hogan Lovells International LLP, ТОВ “Астерс Консалт”, ТОВ “Астерс”, ТОВ “АліксПартнерз” (Україна) про визнання недійсними договорів і припинення їх дії (ці компанії-відповідачі проводять forensic audit Приватбанку, який відповідно до меморандуму із МВФ, мав завершитися ще до кінця вересня-2017).

Як повідомлялося, 15.12.2017 суд задовольнив клопотання І. Коломойського про забезпечення позову й заборонив Приватбанку, Мінфіну, консультантам, юридичним радникам або іншим особам, які надають послуги для Приватбанку, НБУ, Мінфіну, виконувати умови, вимоги й будь-які інші положення будь-яких договорів, угод, контрактів, доручень і будь-яких інших угод, укладених із НБУ, Приватбанком, Мінфіном, які прямо або побічно стосуються або впливають на права або інтереси І. Коломойського. Таким чином, фактично було заблоковано forensic audit Приватбанку.

Разом з тим, 03.01.2018 Солом’янський райсуд м. Києва задовольнив клопотання ТОВ “Астерс” і скасував ці забезпечувальні заходи. Щоправда, як звертав увагу Finbalance, суд зауважив, що «оскарження ухвали про скасування забезпечення позову зупиняє виконання цієї ухвали» (цитата з документу).

При цьому згідно з судовими матеріалами, І. Коломойський вже 03 січня подав апеляційну скаргу.

Слід розуміти, це означає, що фактично ухвала Солом’янського райсуду м. Києва від 15.12.2017 (якою було заблоковано forensic audit Приватбанку) продовжує діяти.

Однак як випливає з коментаря НБУ, надісланого в редакцію Finbalance, у Нацбанку не погоджуються з таким висновком.

«НБУ вважає, що ухвала Солом’янського районного суду м. Києва є скасованою навіть після факту її оскарження, оскільки ухвала про скасування заходів забезпечення позову набирає чинності з моменту її проголошення, а тому скасована ухвала діяти не може, оскільки її не існує», – йдеться в коментарі прес-служби Нацбанку, який надійшов у редакцію Finbalance.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *