НБУ закрив справу проти страховика PZU Україна

Національний банк закрив провадження у справі про правопорушення ПрАТ «Страхова компанія «ПЗУ Україна».

Відповідне рішення після розгляду клопотання страховика схвалив комітет з питань нагляду та регулювання діяльності небанківських фінустанов на засіданні 18 грудня.

Провадження у цій справі розпочав попередній регулятор – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, за скаргою громадянина та через порушення страховиком вимог статті 6 закону «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг».

Йдеться про порушення вимог до договорів про надання фінпослуг. НБУ отримав цю справу від Нацкомфінпослуг у статусі «незавершена» під час прийняття функцій із регулювання та нагляду за ринком небанківських фінпослуг у рамках закону про спліт.

У зв’язку з тим, що на дату розгляду справи про правопорушення громадянином подано позов про стягнення страхового відшкодування з СК «PZU Україна» до суду, Нацкомфінпослуг зупинила провадження у справі.

За результатами судового розгляду позову, у судах першої (24.06.2020) та апеляційної (07.10.2020) інстанцій, громадянину відмовлено у задоволенні позовних вимог про стягнення страхового відшкодування з СК «PZU Україна».

Наприкінці січня 2019 року Нацкомфінпослуг визнала PZU Україна небанківською фінансовою групою.

До небанківської групи увійшли страхові компанії «PZU Україна», «PZU Україна страхування життя» та ТОВ «СОС Сервіс Україна». Відповідальною особою групи визнана СК «PZU Україна».

СК «PZU Україна» є приватним акціонерним товариством і спеціалізується на ризиковому страхуванні. 83,23% акцій страховика володіє PZU SA (Польща), 16,77% належить СК «PZU Україна страхування життя».

СК «PZU Україна страхування життя» – приватне акціонерне товариство, яке спеціалізується на страхуванні життя. 53,47% акцій компанії належать PZU SA (Польща), 46,52% акцій – у СК «PZU Україна».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *