НБУ запустив застосунок для зчитування інформації з біометричних документів

Національний банк розробив мобільний застосунок UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів.

З його допомогою можна швидко та просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-картки або біометричного паспорта.

Як пише НБУ:

“Скачавши додаток на смартфон, можна безконтактно, швидко та просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-картки або біометричного закордонного паспорта громадянина України.

Банкам непотрібно буде купувати дороговартісне обладнання для зчитування інформації з чипу біометричних документів. Інтегрувавши цей додаток до своєї it-мережі, банк відразу зможе отримувати та зберігати в цифровому вигляді всю необхідну інформацію про клієнтів.

А клієнтам, які мають біометричні документи, тепер непотрібно буде носити з собою паперову довідку про місце реєстрації. Також для них відкривається доступ до власних даних, що містяться в документах: вони можуть завантажити цю інформацію на свій смартфон для подальшого пересилання (наприклад, у форматі PDF)”.

Пілотна версія застосунку вже доступна для безкоштовного завантаження в AppStore. У перспективі планується також розробити аналогічну версію для Google Play.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *