НБУ змінив умови реструктуризаціі? боргів виробників «зеленоі?» енергії

Національний банк створив гнучкі умови для проведення банками реструктуризації кредитів, наданих боржникам у сфері «зеленоі?» енергетики.

«Ці умови впроваджені, зважаючи на кризові явища, що склалися у секторі відновлюваної? енергетики, на подолання яких спрямовані положення закону №810-ІХ», – повідомляє НБУ.

Відтак банки зможуть оцінювати кредитний? ризик таких боржників без застосування визначених факторів за одночасного дотримання таких вимог:

– зміни до умов укладених договорів, зокрема пов’язані з реструктуризацією, будуть внесені банками до 28 лютого 2021 року;

– такі зміни не призводять до зменшення очікуваних грошових потоків за активом (NPV) понад 10%.

Згідно з вимогами Положення про організацію процесу управління проблемними активами в банках вибір найприйнятніших інструментів врегулювання заборгованості є компетенцією банку.

Тому Нацбанк зазначив про можливість застосування банками інструментів реструктуризації? незалежно від статусу проблемності боржника.

Рішення затверджене постановою правління НБУ від 18 серпня 2020 року №118 і набирає чинності з 19 серпня 2020 року.

Верховна Рада на позачерговій сесії 21 липня схвалила закон №810-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *