НБУ зобов’язав банки розкривати розмір кредитного ліміту

З 1 вересня банки зобов’язані окремо інформувати клієнтів про встановлення, збільшення чи зменшення кредитних лімітів їх платіжних карток.

Відповідна норма передбачена постановою Національного банку про розкриття повної інформації про послуги в рекламі та на вебсайтах банків, повідомляє регулятор.

Серед іншого банки будуть зобов’язані чітко інформувати клієнтів у смс-повідомленнях, інтернет-банкінгу, месенджері чи електронною поштою (залежно від того, який канал зв’язку обрав споживач) про суму коштів на поточному рахунку клієнта та окремо про розмір кредитного ліміту його картки.

НБУ зауважує, що до нього продовжують надходити звернення громадян стосовно «неправдивого» смс-інформування, коли банки надсилають клієнтам повідомлення про залишок на рахунку, але цей залишок формується не лише з власних коштів, а й з кредитного ліміту.

«Внаслідок цього клієнти не розуміють, скільки фактично коштів залишилося на рахунку, відповідно можуть скористатися кредитними коштами, навіть не усвідомлюючи цього», – зазначає регулятор.

Нагадаємо, Національний банк ухвалив нові вимоги до розкриття банками інформації про споживчі кредити та депозити в рекламі.

Нові вимоги до розкриття банками інформації про послуги в рекламі та на вебсайтах запрацюють із 1 вересня 2020 року. Банки зобов’язані надавати та публікувати актуальну та достатню за обсягом інформацію про депозити та кредити, їх вартість, умови та ризики.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *