Не виявлено військову техніку та міни на ЗАЕС, але російські окупанти перешкоджають інспекції дахів

Не виявлено військову техніку та міни на ЗАЕС, але російські окупанти перешкоджають інспекції дахів

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії МАГАТЕ провели чергові додаткові інспекції Запорізької АЕС. Наразі представники організації не помітили жодної важкої військової техніки, вибухівки чи мін, але “вони все ще очікують доступу до дахів реакторів”, йдеться у повідомленні організації.

Росія досі не дозволила команді ядерної служби ООН на Запорізькій атомній електростанції в Україні отримати доступ до дахів реакторів окупованої станції, пише МАГАТЕ. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Голос Америки».

Не виявлено військову техніку та міни на ЗАЕС, але російські окупанти перешкоджають інспекції дахів

Запорізька атомна електростанція, енергоблок №4 перед прибуттям експертної місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), 15 червня 2023 року. REUTERS/Alexander Ermochenko

19 липня Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що російські військові, ймовірно, найближчим часом планують організацію збройної провокації на території ЗАЕС. З цією метою «департамент військової контррозвідки» фсб поширює серед особового складу окупаційного контингенту інформацію про начебто підготовку українськими Силами безпеки і оборони штурму ЗАЕС, повідомили в українській розвідці.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як повідомляв Голос Америки, інспектори МАГАТЕ провели огляд 7 липня з подібними результатами. Тоді інспектували ставок-охолоджувач ЗАЕС.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на окупованій Запорізькій атомній електростанції станції з викидом радіації.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *