Не з'явився до ТЦК після отримання повістки: суд поклав кару на ухиляння від мобілізації

Не з’явився до ТЦК після отримання повістки: суд поклав кару на ухиляння від мобілізації

Близнюківський районний суд Харківської області визнав винним 44-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, передає Харківська обласна прокуратура.

Зазначається, що в серпні минулого року мешканець с. Олександрівка Близнюківської територіальної громади пройшов ВВК, яка визнала його придатним до служби. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

У подальшому чоловік отримав повістку для прибуття до другого відділу Лозівського РТЦК та СП для відправлення до військової частини. 

«Однак, будучи попередженим про відповідальність за ухилення від призову і не маючи підстав для відстрочки, чоловік вирішив не виконувати свій обов’язок та за повісткою не з’явився», – пише прокуратура.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав вину, підтвердив, що дійсно отримував мобілізаційне розпорядження та повістку, проте у зазначену дату і час вирішив не з’являтися. Чоловік пояснив, що незважаючи на те, що його визнано придатним, він вважає, що йому «не вистачить здоров’я» для проходження служби в ЗСУ.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *