Недоброчесна членкиня ГРД Галина Чижик придбала нову квартиру без офіційного доходу?

Підприємницька діяльність членкині Громадської ради доброчесності під час конкурсів до Антикорупційного та Верховного судів виявилась настільки вдалою, що остання нещодавно, а саме в лютому 2019 року, спромоглася оформити новобудову у столиці.

Вартість об’єкту згідно даних Єдиного реєстру декларацій становить
1 мільйон 29 тисяч гривень (https://public.nazk.gov.ua/declaration/6e640fe5-87a1-4a8c-be40-0b8e043b1229).

Недоброчесна членкиня ГРД Галина Чижик придбала нову квартиру без офіційного доходу?

В принципі, ця новина є більш ніж прогнозованою, адже як ми вже писали, ще 12 листопада 2017 року Галина Чижик подала декларацію про настання суттєвих змін у її майновому стані. Тоді вона придбала похідні цінні папери (деривативи) вартістю у 723672 грн.  Так ось, продавець цих цінних паперів – Товариство з обмеженою відповідальністю “Компанія з управління активами “Роял Менеджмент” (ідентифікаційний код: 39678536) входить до тієї ж самої групи компаній, що і продавець новобудови – ТОВ “РОЯЛ ХАУЗ ГРУП”. Отже квартира, у якій зараз пані Чижик робить ремонт – знаходиться там само, де ми й прогнозували у ЖК “Нова Англія”.

Недоброчесна членкиня ГРД Галина Чижик придбала нову квартиру без офіційного доходу?

Але от що дивно. Минулого року на сайті продавця квартир можна було вирахувати, що деривативи придбані для оформлення 1-кімнатної квартири 38 кв. м. Інших пропозицій в ЖК просто не було. А от тепер виявляється, що оформлено право власності на квартиру, яка й більше за площею, й відповідно дорожча аж на 300 000 грн, або на 40% від попередньої ціни придбаних цінних паперів. І ось власне саме питання: у 2017 році пані Чижик катастрофічно не хватало коштів навіть на те, аби “відзвітувати й за 700 тис грн, то ж за які кошти вдалося дооформити квартиру? Тим більше, що за період 2018 року офіційні статистичні дані також співають романси.

Так, за період 01 січень 2018 – 22 листопад 2018 року (принципово вказуємо саме цю дату, бо наступного дня Галина була повторно переобрана членкинею ГРД) Галина Чижик разом із чоловіком заробили 450 847 грн., сума готівки – 8318 USD (https://public.nazk.gov.ua/declaration/17cbe645-07bb-4b60-8c1c-b3b3ca7dcfe3). Таким чином, навіть якщо родина й досі не почала робити ремонт, то на 10 місяців життя вони могли витрачати не більше 15 тис грн на місяць на двох. Й це при тому, що вони користуються автівкою, їздять за кордон та орендують квартиру.

Висновок – або пані Галина Чижик з її чоловіком дуже бідують, майже нічого не їдять й п’ють лише воду з-під крану, або джерела походження коштів на придбання цього об’єкту нерухомості, на думку розсудливого спостерігача, викликають величезні сумніви в доброчесності членкині Громадської Ради Доброчесності.

Наостанок нагадаємо, що раніше у ЗМІ повідомлялося, що всупереч забороні, встановленої п. 4. ст. 8 Закону «Про Вищий антикорупційний суд» на залучення членів Громадської ради доброчесності до перевірки кандидатів до Вищого антикорупційний суд, Галина Чижик поєднувала членство в ГРД з діяльністю в секретаріаті Громадської ради міжнародних експертів, створеного для сприяння ВККС у відборі суддів Вищого антикорупційного суду.

От така вона – вибіркова доброчесність Галини Чижик.

Аліна Товченко,ФейкАктив

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *