Неповнолітні українці зможуть отримати електронні довірчі послуги

Неповнолітні українці зможуть отримати електронні довірчі послуги

На засіданні Уряду був ухвалений проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 і від 30 листопада 2016 р. № 869».

Ці зміни дозволять громадянам України, які отримали паспорт громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм, отримувати електронні довірчі послуги. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

З прийняттям Закону України «Про електронні комунікації» виникла необхідність приведення у відповідність до законодавства Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302, а також Порядку внесення засобів кваліфікованого електронного підпису до безконтактного електронного носія, що міститься в паспорті громадянина України, та надання кваліфікованих електронних довірчих послуг з використанням паспорта громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 869.

Проектом постанови було запропоновано передбачити можливість для осіб, які досягли 14-річного віку (у попередній редакції – 18-річного віку) та отримують паспорт громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм, отримувати електронні довірчі послуги з використанням цього паспорта.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Також зазначеним проектом постанови пропонується привести термінологію порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 і від 30 листопада 2016 р. № 869, у відповідність до вимог нормативно-правових актів у сфері електронних довірчих послуг. Зокрема слова :“Про телекомунікації”, “Про електронні довірчі послуги”, “інформаційно-телекомунікаційними засобами” замінити відповідно словами “Про електронні комунікації”, “Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги”, “технічними засобами електронних комунікацій”.
Реалізація положень ухваленої Урядом постанови не потребуватиме фінансових витрат з державного бюджету.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *