Нерезиденти зможуть відкривати рахунки в українських банках з-за кордону

Уряд схвалив рішення про запровадження в Україні електронного резидентства, що дозволить іноземцям відкривати рахунки онлайн.

Відповідну постанову про реалізацію та запровадження е-резидентства з 1 липня за умови доопрацювання Кабінет міністрів ухвалив на засіданні 25 червня.

Іноземці зможуть онлайн, без необхідності відвідувати Україну та заповнювати папери, отримувати:

– український кваліфікований електронний підпис;

– реєстраційний номер облікової картки платника податків;

– можливість відкрити онлайн рахунок в українському банку;

– спрощений доступ до адміністративних послуг в Україні.

Згідно пояснювальній записці, метою документу є впровадження механізму набуття заінтересованими іноземцями та особами без громадянства статусу електронного резидента.

Це відбуватиметься без необхідності залишення країни проживання (перебування) та приїзду до України шляхом надання можливостей отримувати у режимі онлайн адміністративні послуги та здійснювати інші дії як в Україні, так і за її межами.

Електронний резидент зможе відкрити рахунок в банку тощо, отримувати в режимі онлайн адміністративні послуги, укладати електронні договори та інше.

В Кабміні зазначають, що це позитивно впливатиме на інвестиційний клімат в Україні, активізацію та подальший розвиток національної економіки, збільшення ВВП, збільшення надходжень до державного бюджету тощо.

Е-резидентство – особливий статус іноземного громадянина в Україні, який відкриває йому доступ до інформаційно-консультаційних сервісів, спрощує процедури отримання адміністративних послуг і укладання цивільно-правових угод, а також надає йому можливість дистанційно засновувати та вести бізнес в Україні.

«Першими є-резидентами бачимо іноземних ІТ-спеціалістів, що працюють на українські компанії, а також спеціалістів з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону та ближнього зарубіжжя, яким статус е-резидента України допоможе ефективно співпрацювати на європейському ринку», – прокоментував рішення віце-прем’єр, міністр з цифрової інформації Михайло Федоров.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *