Нотаріуси тепер можуть надсилати звіти до ПФУ через електронний кабінет

Нотаріуси тепер можуть надсилати звіти до ПФУ через електронний кабінет

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду запрацював електронний кабінет нотаріуса. Тут можна подати звіти про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Звіти подаються до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Скористатися послугою можуть нотаріуси, які авторизувалися на вебпорталі за кваліфікованим електронним підписом. Для подачі звіту через вебпортал електронних послуг ПФУ нотаріусам потрібно виконати наступні кроки.

– Зайти на вебпортал та натиснути кнопку «Вхід». У вікні, що відкриється, в полі «Бажаєте увійти як» обрати категорію «Нотаріус», зазначити акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК), який надав КЕП, прикріпити файл ключа (з файлового носія чи з токена) та ввести пароль.

– В особистому кабінеті для формування нового звіту слід натиснути кнопку «Новий звіт».

– Заповнити всі обов’язкові поля електронного документа, що з’явиться на екрані.

– Після введення необхідних даних натиснути кнопку «Сформувати звіт».

– Переглянути сформований електронний звіт та надіслати документ до Фонду.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Надісланий звіт реєструється в ПФУ автоматично, а нотаріусу в електронний кабінет на вебпорталі надходить про це квитанція. У квитанції зазначаються реквізити прийнятого або неприйнятого (із зазначенням причини) звіту.

Для пошуку та перегляду в особистому кабінеті звітів, сформованих нотаріусом раніше, потрібно ввести необхідні запити, обравши відповідні поля: «Рік звіту»; «Квартал»; «Тип звіту»; «Статус звіту»; «Дата подання звіту»; «Звіт» (посилання для завантаження-відкриття звіту з електронного архіву); «Квитанція».

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *