"Нова пошта" втрачає працівників через конкуренцію з компаніями, що мають 100% бронювання

“Нова пошта” втрачає працівників через конкуренцію з компаніями, що мають 100% бронювання

Підприємства, такі як найбільший логістичний оператор України “Нова пошта”, які можуть бронювати лише 50% свого персоналу, стикаються з значним дефіцитом робочої сили через міграцію співробітників до компаній, що забезпечують 100% бронювання працівників.

Про таку тенденцію повідомив співвласник “Нової пошти” В’ячеслав Климов під час конференції “Бізнес і війна – діалоги про майбутнє”, організованої New Voice, про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

“Бачимо тренд, коли співробітники починають мігрувати, переходити в компанії, які забезпечують 100% бронювання. З моєї точки зору, відбувається певний перекіс…”, – сказав Климов.

Климов також підкреслив, що ця ситуація поглиблює дефіцит кадрів внаслідок мобілізації. Він зазначив, що до Збройних сил України мобілізовано 3549 співробітників “Нової пошти”, з яких 166 загинули.

Він також підкреслив, що компанія намагається подолати негативні тренди шляхом перенавчання жінок на професії, які традиційно вважалися чоловічими, та інвестує в технології й автоматизацію процесів.

“Ми маємо залишатися на рівні… Вимоги споживачів залишаються високими. І після війни так чи інакше ми будемо все більше стикатися зі зростанням конкуренції, як внутрішньої, так і зовнішньої. До цього потрібно бути готовими”, – наголосив Климов.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, у липні під час HR Wisdom Summit 2024 директор з персоналу “Нової пошти” Ольга Лук’яненко повідомила, що компанія має щомісячну потребу в кадрах у кількості 2 тисячі людей.

За її словами, розміщена на сайті пошуку роботи вакансія закривається в середньому за два тижні. Найбільш дефіцитними спеціальностями представниця компанії назвала “все, що пов’язано з чоловічою робочою силою”.

Зокрема, найбільше вакансій складають вантажники у сортувальних центрах, а також чоловіки для роботи у відділеннях Нової пошти, оскільки там теж є потреба переносити важкі посилки. При цьому найбільш критичною Лук’яненко назвала ситуацію з нестачею водіїв та кур’єрів.

Нагадаємо, що станом на червень вона повідомляла, що має в Україні 12,1 тисячі відділень та 18 тисяч поштоматів. В Європі ж, де на зайнятість чоловіків-українців не впливає ситуація з мобілізацією до української армії, “Нова пошта” відкрила вже 100 відділень у 14 країнах.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *