Нові функції у застосунку "Армія+": що зміниться для користувачів

Нові функції у застосунку “Армія+”: що зміниться для користувачів

Застосунок “Армія+” перетворять на універсального цифрового помічника військовослужбовця: в наступній версії з’являться функції навчання, а в майбутньому – електронний військовий квиток та соціальні послуги і бонуси від бізнесів. Про це повідомили в Міноборони.

Зазначається, що про плани щодо оновлення застосунку розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко під час зустрічі з американською делегацією на чолі з віцепрезидентом Інституту миру США Вільямом Тейлором. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

“У цивільному житті ми звикли до зручних цифрових сервісів. Наша мета — зробити військову службу максимально комфортною та сучасною, враховуючи специфіку армії”, — наголосила Черногоренко.

Що включатимуть нововведення

За словами заступниці міністра, ключові нововведення “Армія+” включатимуть:

  • навчальний модуль з базовою інформацією про військову справу, що вже погоджений з Генеральним штабом ЗСУ;
  • цифровий аналог військового квитка, який матиме таку ж юридичну силу, що й паперовий;
  • систему бонусів, знижок та соціальних пільг для військових.

Також Черногоренко повідомила, що у застосунку “Резерв+” з’явиться інноваційний сервіс рекрутингу. Це дозволить військовозобов’язаним переглядати актуальні вакансії у військових частинах.

“Ми прагнемо зробити процес мобілізації більш прозорим та інформативним. Щоб вмотивовані люди, які вирішили добровільно долучитися до лав Сил оборони, отримали повну картину можливостей служби”, — підкреслила заступниця міністра.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Американська делегація зі свого боку відзначила значний прогрес Міністерства оборони за останній рік у сфері інновацій, зокрема заснування коаліції дронів та впровадження важливих законодавчих ініціатив. Також було презентовано свої пропозиції щодо реформування оборонного сектору в Україні.

За підсумками зустрічі сторони домовилися продовжити тісну співпрацю у сфері інновацій та цифрової трансформації оборонного сектору.

Нагадаємо, Міністерство оборони запустило застосунок “Армія+” у серпні 2024 року. Він доступний на платформах App Store та Google Play.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, у першій версії застосунку “Армія+” для військовослужбовців доступні 11 різновидів рапортів, а також унікальний ID-номер, який дозволяє надсилати рапорти на підпис. Командир у “Армія+” повинен протягом трьох днів затвердити рапорт або надати пояснення у разі відмови.

Також, згідно з повідомленням президента України Володимира Зеленського, у майбутніх оновленнях застосунку будуть додані функції, які дозволять військовим задовольняти всі необхідні соціальні та комунікативні потреби під час служби.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *