Новий безпілотник "Ланцет" може ефективно нейтралізовувати захищені сітками цілі

Новий безпілотник “Ланцет” може ефективно нейтралізовувати захищені сітками цілі

Росіяни почали застосовувати нову версію безпілотника “Ланцет”, від якого не захистять протикумулятивні решітки та антидронові сітки. Окупанти опублікували відео атаки української бойової машини ударним безпілотником “Ланцет”. Цікавою особливістю стало те, що дрон уразив ціль вибухнувши в кількох метрах від неї.

На покадровій зйомці можна побачити, що він спрацьовує не долетівши до броні, як це було раніше. Це може бути підтвердженням початку застосування на передовій російських дронів з дистанційним підривом. В момент наближення до об’єкта на необхідну відстань дрон ініціює бойову частину. Сформований вибухом кумулятивний струмінь пролітає останні метри та уражає ціль. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Таке технічне рішення дозволяє вирішити проблему з антидроновими сітками у яких безпілотники старих моделей з ударним підривачем нерідко плутаються та не спрацьовують.

Новий безпілотник "Ланцет" може ефективно нейтралізовувати захищені сітками цілі

Віддалення точки вибуху від об’єкта ураження на кілька метрів ніяк не знижує пробивні якості боєприпасу. Наразі невідомо, чи застосовує дрон стару кумулятивну бойову частину КЗ-6 або ж отримав аналогічну з “ударним ядром”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Для ініціації бойової частини у потрібний момент безпілотник оснащений лідаром, який використовує дві оптичні камери для вимірювання відстані до об’єкта.
Наразі дієвих засобів захисту від ударних дронів, окрім потужних засобів радіоелектронної боротьби на зразок “Буковелі”, немає. Тому поява дронів, що здатні обійти “сітки” є вкрай поганою новиною. Втім, окрім технічних рішень все ще можливо зберегти техніку та ефективно працювати використовуючи засоби маскування та нові тактики.

Новий безпілотник "Ланцет" може ефективно нейтралізовувати захищені сітками цілі

Роботу “Ланцетів” поблизу можна помітити завдяки аналізаторам спектра радіочастот. Так, безпілотники від Zala, у тому числі “Ланцети” та їх розвідник супроводження працюють у діапазоні керування 868-870 МГц та 902-928 МГц. Вони мають характерну “форму” у вигляді двох гострих піків.
Крім того, підготовку до використання російських ударних дронів, а також їх запуск можна відслідкувати за специфічними змінами на полі бою. Як повідомляє Сергій Флеш, нинішні версії “Ланцетів” не мають захисту модуля навігації від засобів радіоелектронної боротьби. Тому росіяни перед запуском відключають свій РЕБ на частотах GPS, щоб не заважати роботі своїх дронів.

“На 1575 МГц стояла цілодобово перешкода росіян і раптом зникла. Дрони не бачили GPS і раптом побачили. Значить чекаємо “Ланцет”, – зазначив Флеш.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *