Новий генсек НАТО назвав ключову країну для перемоги у війні в Україні

Новий генсек НАТО назвав ключову країну для перемоги у війні в Україні

За словами Рютте, Пекін не може і надалі підживлювати найбільший у сучасній історії конфлікт у Європі. Китай став вирішальним фактором у питанні війни росії проти України. Про це заявив новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте, повідомляє Reuters.

За його словами, Пекін не може і надалі підживлювати найбільший у сучасній історії конфлікт у Європі без того, щоб не зашкодити своїм власним інтересам та репутації. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

“Фокус уваги НАТО має бути зосередженим на євроатлантичній безпеці, щоб наше населення знаходилося у безпеці. Але загрози сьогодення дедалі більше перетворюються на глобальні. Тож я буду поглиблювати партнерство із країнами, які є близькими за переконаннями, далекими й близькими, які поділяють наші цінності”, – сказав Рютте.

Новий генсек НАТО назвав ключову країну для перемоги у війні в Україні

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте

Він також відзначив роль партнерства НАТО з Євросоюзом, яке дозволяє реалізовувати потенціал співпраці у багатьох сферах – від спільної підтримки України до протидії гібридним загрозам:

“Наприкінці цього місяця Австралія, Нова Зеландія та Японія вперше братимуть участь у зустрічі міністрів оборони НАТО. Я сподіваюся зустріти їх та обговорити спільні підходи до вирішення спільних викликів, що постають перед нами”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Водночас, за словами Рютте, вартість підтримки Києва набагато нижча, ніж ціна перемоги росії у її війні проти України.

Рютте очолив НАТО

Новий генсек НАТО Марк Рютте підтримав зняття заборони для України на далекобійні удари по цілях в РФ. При цьому, за його словами, такі рішення повинні ухвалювати союзники, які передають цю зброю.

Як сказав Рютте, Україна веде оборонну війну, а не загарбницьку, водночас, “є міжнародне право, і відповідно до міжнародного права це право не закінчується на кордоні”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *