Новий проєкт ЄС для регулювання конкуренції та державної допомоги в Україні розпочав свою роботу

Новий проєкт ЄС для регулювання конкуренції та державної допомоги в Україні розпочав свою роботу

8 вересня 2023 року відбувся офіційний початок роботи проект «Узгодження правил і практик конкуренції та державної допомоги із законодавством ЄС (COMPASA)». Про це повідомляє пресслужба Антимонопольного комітету України.

Мета нового проєкту — сприяти вдосконаленню українського законодавства про конкуренцію та державну допомогу задля приведення його у відповідність до стандартів Європейського Союзу. Проект триватиме три роки та фінансується ЄС. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Очікується, зокрема, що діяльність проекту COMPASA допомагатиме Україні виконати Висновок Європейської Комісії щодо готовності до вступу в ЄС у частині, що стосується конкурентного середовища та системи контролю за державною допомогою.

Проект охоплює дві основні сфери діяльності: конкуренція, що включає антимонопольний контроль та контроль за концентраціями та державна допомога, забезпечення надійного контролю за якою сприятиме розвитку економіки України. Крім того проект COMPASA запропонує АМКУ підтримку у сфері діджиталізації та комунікації.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Головним бенефіціаром нового проекту є Антимонопольний комітет України. Водночас проект надаватиме підтримку й іншим інституціям, зокрема, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України (включаючи Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції), а також — органам, що є надавачами державної допомоги.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *