ОАСК, за позовом правничої профспілки, відкрив провадження, стосовно скасування порядку підвищення кваліфікації адвокатів

ОАСК, за позовом правничої профспілки, відкрив провадження, стосовно скасування порядку підвищення кваліфікації адвокатів

02 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом Професійної спілки «Українська незалежна фундація правників» до Ради адвокатів України про визнання протиправним та скасування рішення Ради адвокатів України №20 «Про затвердження Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України у новій редакції» від 14.02.2019 р.

Профспілка вважає, що рішення Ради адвокатів України від 14 лютого 2019 року №20 «Про затвердження Порядку підвищення кваліфікації адвокатів України» є протиправним, з огляду на наступне: 

  1. Порушення покладеного завдання, що визначене Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» на органи адвокатського самоврядування, щодо створення сприятливих умов для здійснення адвокатської діяльності, яке полягає в наділенні адвокатів правом вільного вибору видів підвищення кваліфікації (п. 27 Порядок) і в той же час обмеженні цього «вільного вибору» (п. 23 Порядок), що не узгоджується та є протиріччям.
  2. Завідоме надання переваг органам адвокатського самоврядування в порівнянні із сторонніми операторами, що полягає у відсутності контролю за проведенням якості та належності заходів органами адвокатського самоврядування.
  3. Порушення покладеного завдання, що визначене Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» на органи адвокатського самоврядування відносно підтримання високого професійного рівня адвокатів.
  4. Рішення №20 не відповідає принципу правової визначеності та якості закону.

Довідково: 

ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА «УКРАЇНСЬКА НЕЗАЛЕЖНА ФУНДАЦІЯ ПРАВНИКІВ» – добровільна неприбуткова громадська організація, яка об’єднує на добровільній основі за родом професійної діяльності адвокатів, суддів, нотаріусів, медіаторів, приватних та державних виконавців, арбітражних керуючих, третейських суддів та інших осіб правничої професії, незалежно від того є вони найманими працівниками чи самозайнятими особами, з метою консолідації зусиль щодо захисту професійних, соціальних та економічних прав та інтересів членів Профспілки.

Всю інформацію стосовно вступу до Профспілки можна знайти у мережі Фейсбук на офіційній сторінці:

А також приєднатись до профспілки в соціальних мережах:

Фейсбук: https://www.facebook.com/UIFL.union/
Твіттер: https://twitter.com/UIFL_union
Телеграм канал: https://t.me/uifl_union
Телеграм група: https://t.me/uifl_union_group

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *