Обидві палати Конгресу США схвалили виділення Україні $250 млн безпекової допомоги

Законопроект, який передбачає виділення в 2019 році 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні, пройшов обидві палати американського Конгресу. 1 серпня Сенат підтримав проект закону про бюджет США на потреби національної оборони, який передбачає такі асигнування, констатує “Радіо Свобода”.

«Із зазначеної суми 50 мільйонів доларів має бути спрямовано на летальні види озброєнь», – вказує у Facebook посольство України у США.

Тепер документ потрапить на стіл президента США Дональда Трампа, щоб стати законом після його підпису.

До документа включили основні положення проекту закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки, який передбачає допомогу Україні в посиленні спроможностей щодо захисту від кібератак. Зокрема, Державному департаменту доручили подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною у сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямів взаємодії та підтримки.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *