Обсяги кредитів під «5-7-9%» сягнули 24 млрд грн

За минулий тиждень мікро, малий і середній бізнес отримали 519 нових позик на 1,4 млрд грн у рамках держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%».

За даними Міністерства економіки, загалом видано 10009 позик на 23,9 млрд грн.

Із них 12,9 млрд грн видані в якості рефінансування попередньо отриманих позик, 4,3 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 6,7 млрд грн – у якості антикризових кредитів.

«Наразі найбільшим попитом користуються кредити на поповнення обігових коштів у рамках антикризової програми – кількість поданих заявок з пакетом документів на такі кредити за тиждень зросла на 1,2 млрд грн, що складає 54% від всіх поданих за минулий тиждень заявок з пакетом документів», – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Зокрема 749 млн грн від загальної суми укладених за минулий тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%. 450 млн грн – це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів, а сума інвестиційних кредитів склала 180 млн грн.

Найбільше позик отримали аграрії (54%), представники торгівлі та виробництва (19%) і промислової переробки (15%). У регіональному розрізі лідерами залишаються Львівська, Харківська та Київська області.

Сьогодні позику в рамках програми можна отримати в Ощадбанку, Укргазбанку, ПриватБанку, Укрексімбанку, Банку Львів, ПУМБ, Банку Альянс, Кредобанку, Банку Восток, Райффайзен Банку Аваль, ОТП Банку, ТАСкомбанку, Альфа-Банку, Банку Глобус, Мегабанку, МТБ Банку, Полікомбанку, Креді Агріколь Банку, Кредитвест Банку, Агропросперіс Банку, Банку «Український капітал», ПроКредит Банку, Акордбанку, Асвіо Банку, Піреус Банку, Комерційному індустріальному банку.

Позаминулого тижня банки видали 574 позики на 1,3 млрд грн у рамках держпрограми «5-7-9%». Загалом видано 9460 позик на 22,6 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *