Обвалив банк і вивів активи: мільйонер Юркевич «кинув» НБУ на мільярд гривень

Одна з найбільших банківських афер 2014 року: після визнання неплатоспроможним ПАТ «УПБ» у травні 2015 року тимчасова адміністрація виявила, що замість заявлених на балансі 1,4 млрд грн активів фактично було у наявності менш як 180 млн грн.

На руку ексбанкіру зіграла фінансова нестабільність в країні.

«У 2014 році був період фінансової нестабільності держави: «банкопад» та знецінення гривні. Тоді менеджери ПАТ «УПБ» прийняли для себе рішення не продовжувати банківську діяльність і «обнулили» фінустанову», – згадує фінансовий експерт, журналіст Руслан Чорний.

Платформою для виведення всіх кредитних мільярдів став банк «УПБ», фактичним власником якого був Анатолій Юркевич. У 2015 році слідство висунуло підозру топменеджменту банку. Після аудиту фінустанову визнали банкрутом.

Це був шок для всіх вкладників, адже один із найбагатших людей України за версією «Forbes» та власник «Укрпрофбанку» Анатолій Юркевич обвів круг пальця сам Національний банк України. Проте на цьому махінації Юркевича не припинилися.

Нині ексбанкір за допомогою «чорних реєстраторів» та підроблених документів намагається повернути втрачені заставні активи. А допомагає йому в цьому громадська діячка та адвокатеса за сумісництвом Тетяна Козаченко, відома як «головна люстраторка» країни. Та пояснити свої дії журналістам вона категорично відмовилась.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *