Обвинувачений у вбивстві під вартою купував у працівника СБУ інформацію про телефонні дзвінки

Шевченківський суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості і призначив покарання у вигляді 37 400 грн штрафу.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 27 грудня 2018 року.

За матеріалами справи, чоловік, перебуваючи в Лук’янівському СІЗО з липня по жовтень 2017 року отримував через Telegram файли з інформацією про деталізацію телефонних з’єднань номерів телефонів. Частину файлів він переслав третій особі. Один із телефонних номерів належав журналісту.

Дії кваліфіковано як порушення таємниці телефонних розмов, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, у вересні 2017 (більш точної дати слідчими невстановлено) обвинувачений під час приватного листування у Telegram дізнався, що його співрозмовник є діючим співробітником СБУ. Тоді у чоловіка виник умисел на надання працівнику СБУ неправомірної вигоди за надання інформації про деталізацію телефонних з’єднань. У вересні-жовтні 2017, використовуючи програму інтернет-банкінгу «Приват24», обвинувачений перерахував сбушнику 5300 грн. Дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК.

Відомо, що вказана особа утримується під вартою за обвинуваченням в умисному вбивстві з корисливих мотивів, що вчинене за попередньою змовою групою осіб. Чоловіка взяли під варту ще у березні 2016 року. Разом з ним обвинувачується ще двоє осіб, один із яких був членом батальйону «Айдар».

У березні 2016 в Дарницькому районі Києва в квартирі виявлено труп жінки, а з помешкання зникли шкатулка з золотими виробами та сейф.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *