Оголошено третю підозру в справі нападу в Укрексімбанку

Столична прокуратура повідомила про підозру працівнику охорони державного Укрексімбанку через перешкоджання професійній діяльності журналістів.

За даними прокуратури, третій особі, а саме працівнику охорони банку, повідомлено про підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Вочевидь йдеться про директора департаменту банківської безпеки Укрексімбанку Ігоря Тельбізова, якого вже відсторонили через напад на журналістів. До сьогодні слідчі встановлювали його місцезнаходження.

Також повідомлено про нову підозру іншій службовій особі банку, яка раніше набула статусу підозрюваного у даному провадженні. Вказаній особі інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми» та незаконне позбавлення волі (ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146 КК України). Мова ймовірно про відстороненого директора департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимира Пікалова.

Раніше прокуратура повідомила нову підозру голові Укрексімбанку Євгену Мецгеру та ініціює його арешт.

Хто такий Євген Мецгер (досьє)

4 жовтня на знімальну групу «Радіо Свобода» було скоєно напад під час інтерв’ю з головою Укрексімбанку Євгеном Мецгером через одне з питань журналіста Кирила Овсяного, яке йому не сподобалося.

Співробітники банку застосували силу до оператора Олександра Мазура, відібрали камери та карти з записом. За даними розслідувачів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови держбанку в його присутності.

Окрім Мецгера у кабінеті також був присутній директор департаменту інформаційної політики Укрексімбанку Володимир Пікалов, охоронець та директор департаменту банківської безпеки банку Ігор Тельбізов, який і застосував фізичну силу до оператора «Схем».

Після скандальних дій Євген Мецгер склав повноваження голови правління Укрексімбанку на час проведення розслідування.

Наглядова рада Укрексімбанку відсторонила голову держбанку Євгена Мецгера на час проведення внутрішнього розслідування.

Тимчасово в.о. голови правління Укрексімбанку призначено Сергія Єрмакова, який одразу відсторонив від виконання обов’язків директора департаменту інформаційної політики Володимира Пікалова та директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова.

7 жовтня Мецгеру вручили підозру у перешкоджанні діяльності журналістів.

У розслідуванні журналістів йдеться про $60 млн кредиту, наданого Укрексімбанком компаніям Сергія Брюховецького на купівлю ТРЦ Sky Mall, який держбанк взяв у заставу. Оціночна вартість активу склала $107 млн.

Відстороненний голова Укрексімбанку пропонує журналістам звернутися з матеріалами розслідування до СБУ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *