Огляд рішень засідання Вищої ради правосуддя № 73 від 10 серпня 2023 року

Огляд рішень засідання Вищої ради правосуддя № 73 від 10 серпня 2023 року

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 12 членів Ради: Г.Усик, О.Блажівська, Ю.Бокова, С.Бурлаков, О.Кандзюба, О.Ковбій, Р.Маселко, О.Мельник, І.Плахтій, О.Попікова, В.Саліхов, О.Сасевич.

1. Вища рада правосуддя вирішила подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича про надання згоди на утримання під вартою судді Приморського районного суду міста Одеси ЛОНСЬКОГО Іллі Володимировича задовольнити.

Надати згоду на утримання під вартою судді Приморського районного суду міста Одеси Лонського Іллі Володимировича. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Вища рада правосуддя».

2. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ДАНИЛЕВИЧ Надію Андріївну з посади судді Верховного Суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

3. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд матеріалів про звільнення ЛЕПЕХИ Геннадія Анатолійовича з посади судді Господарського суду Одеської області на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подання з рекомендацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

4. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 25 липня 2023 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № … за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за фактами, повідомленими суддею Верховного Суду КРАСНОЩОКОВИМ Євгенієм Віталійовичем.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

5. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Сумської області щодо перевірки відомостей про наявність ознак дисциплінарного проступку в діях адвоката САПІЧА Володимира Михайловича.

6. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновок члена Вищої ради правосуддя Бурлакова Сергія Юрійовича про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя за повідомленням судді Господарського суду Черкаської області СКИБИ Григорія Миколайовича (вхідний № 507/0/6-23 від 6 липня 2023 року).

7. Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету у розрізі Державної судової адміністрації України та Територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області за загальним фондом державного бюджету згідно з додатком 1 «Пропозиції щодо перерозподілу видатків за загальним фондом за видатками споживання» та за спеціальним фондом державного бюджету згідно з додатком 2 «Пропозиції щодо перерозподілу видатків за спеціальним фондом за видатками споживання» до листа в. о. Голови Державної судової адміністрації України від 4 серпня 2023 року № 11-9344/23.

Копію рішення надіслати Державній судовій адміністрації України.

Вища рада правосуддя не включила до порядку денного питання про звільнення ВИШАРА Ігоря Юрійовича з посади судді Вінницького міського суду Вінницької області у зв’язку з поданням заяви про відставку.  

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *