Олексій Любченко: ДПС досягла рекордних значень податкової ефективності з ПДВ

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.

Податкова ефективність з ПДВ досягла рекордних значень за останні 10 років — 3,03 % за деклараціями січня — червня 2020 року. Про це під час засідання Колегії ДПС заявив Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.

За його словами, податкова ефективність зросла з 2,67 % у квітні цього року до 3,15 % — у травні, 3,33 % — у червні, та 3,14 % — у липні. Для порівняння за аналогічний період минулого року цей показник складав 2,68 %.

Середньомісячні надходження ПДВ у травні — липні збільшились до 8,5 млрд грн, або у 1,4 раза більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Такі результати ми маємо завдяки руйнуванню схем ухилення від оподаткування. Ми практично припинили масове існування такого поняття як скрутка, і мінімізували можливість формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ», — зазначив Голова ДПС Олексій Любченко.

Поліпшити ефективність адміністрування ПДВ вдалося за рахунок переходу до моделі оперативного реагування на податкові ризики, що вже дозволило залучити 11,8 млрд гривень.

Інформація розміщена на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *