Онищенко очікує екстрадиції у німецькій в’язниці

Біглий екс-депутат Верховної Ради Олександр Онищенко за рішенням німецького суду перебуватиме у в’язниці, очікуючи рішення про екстрадицію.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«На підставі запиту України про екстрадицію по 50-річного українця Вищим земельним судом Ольденбурга був виданий ордер на екстрадиційний арешт», — заявили в місцевій прокуратурі.

Наразі німецька сторона очікує правову позицію адвокатів екс-депутата, після чого суд буде вирішувати, чи видавати його Україні. Тривалість юридичних процедур щодо екстрадиції в прокуратурі не прогнозують.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в листопаді заявив, що в грудні О.Онищенко екстрадують з Іспанії, де він програв усі суди.

НАБУ на 16 лютого 2019 р. викликало О.Онищенка для вручення обвинувального акта за підозрою у створенні незаконної газової схеми.

За даними НАБУ, екс-депутат ВР з поплічниками продавали газ держпідприємства «Укргазвидобування» за допомогою кількох своїх компаній через «псевдобіржі», що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

О.Онищенко втік з України та перебуває у розшуку, хоча Інтерпол відмовився оголошувати його в міжнародний розшук.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *