ООН розчарована затримками інспекцій суден з зерном, очікування щодо вихідної угоди Росії в Україні у липні

Росія з ймовірністю 99,9% вийде з Чорноморської зернової ініціативи в липні. Такими очікуваннями поділилась Ольга Трофімцева, посол з особливих доручень МЗС. Вона обґрунтувала свою позицію двома факторами – тим, що на виборах в Туреччині переміг чинний президент Реджеп Ердоган, а також тим, що прогрес у побудові експортного терміналу для аміаку в росії робить відновлення роботи аміакопроводу Тольятті – Одеса менш нагальним для росії.

Напередодні розчарування через уповільнення інспекцій суден в Чорному морі висловив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Генсек також розчарований, тим що з експортної угоди було виключено один з трьох українських портів – Південний. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Голос Америки».

“Генеральний секретар закликав сторони прискорити діяльність і докласти всіх зусиль, щоб забезпечити продовження дії цієї життєво важливої угоди, яку має бути поновлено 17 липня”, – заявив заступник прес-секретаря ООН Фархан Хак.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Хак додав, що ООН підтримує Чорноморську зернову ініціативу, а також домовленість щодо полегшення експорту продуктів харчування та добрив Росії. Він підкреслив, що це особливо важливо “тепер, коли почався новий збір врожаю в Україні та Російській Федерації”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *