Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на вечір 30 вересня

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на вечір 30 вересня

Ворог завдав чергового удару, застосувавши близько 40 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами та засобами ППО знищено 30 дронів-камікадзе у межах Одеської, Миколаївської та Вінницької областей. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Загалом ворог завдав 8 ракетних та 71 авіаційний ударів, здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед населення, руйнувань та пошкоджень зазнали приватні будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаудару в районі Галаганівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Вильчики Чернігівської області; Прогрес, Микитівка, Яструбщина, Кіндратівка, Миропілля, Попівка, Олександрівка — Сумської, а також Леміщине — Харківської.

На Куп’янському напрямку завдав авіаудару біля Новоселівського. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку від авіаударів постраждали Невське, Новолюбівка, Білогорівка, Терни, Спірне, Веселе. Ворог обстріляв із артилерії та мінометів Невське, Білогорівку Луганської області та Спірне, Роздолівку, Діброву — Донецької.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки. Завдав авіаударів неподалік Кліщіївки, Андріївки, Нью-Йорка. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися, зокрема, Маркове, Часів Яр, Іванівське, Біла Гора, Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили атаки в районі Новоселівки, східніше Степового та Авдіївки. Ворог завдав авіаудару біля Авдіївки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Новокалинове, Новобахмутівка, Тоненьке, Карлівка, Первомайське, Невельське.

На Мар’їнському напрямку впродовж доби Сили оборони відбили 9 атак в районі Мар’їнки. Противник завдав авіаударів біля Мар’їнки та Новомихайлівки. Під артилерійським та мінометним вогнем перебували Олександропіль, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаударів поблизу Пречистівки, Урожайного, Старомайорського. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаки в районі Новодарівки. Окупанти завдали авіаударів у районах Новоданилівки та Роботиного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, зокрема, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Кам’янське.

На Херсонському напрямку завдав авіаудару в районі Миколаївки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали, серед інших Золота Балка, Саблуківка, Зміївка, Одрадокам’янка, Антонівка, Станіслав та Херсон.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 8 — по зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ уразили 6 ЗРК та 9 артилерійських засобів противника.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *