Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на вечір 5 липня

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на вечір 5 липня

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили атаки противника в районах південніше Берхівки та Богданівки. Разом з тим, продовжують вести наступ південніше та північніше Бахмута, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Сьогодні вночі противник завдав удару п’ятьма БпЛА типу «Shahed», два з яких — знищено. Протягом доби завдав 48 авіаційних ударів та здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Завдав авіаударів у районах Грабовського, Плетенівки та по місту Харків. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 35 населених пунктів, зокрема це Гірськ, Тимоновичі Чернігівської області; Середина-Буда, Стукалівка — Сумської; Козача Лопань, Зелене і Гатище на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник не полишає спроб наступати в районі Новоселівського. Наші воїни відбили усі атаки. Ворог завдав авіаударів у районах Іванівки та Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Петро-Іванівка, Фиголівка, Моначинівка, Гусинка, Новомлинськ та Кислівка Харківської області.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Лиманському напрямку противник в ході ведення наступальних дій, намагався витіснити наші війська із займаних позицій в районі Новоєгорівки, успіху не мав. Завдав авіаудару в районі Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське і Роздолівка на Донеччині.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки. У той же час, противник завдав авіаударів у районах Авдіївки та Невельського. Здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, постраждали, зокрема, Бердичі, Степове, Авдіївка, Невельське та Первомайське.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки в районі міста Мар’їнка. Противник завдав авіаудару в районі Красногорівки. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, серед яких Красногорівка, Ганівка, Мар’їнка та Побєда.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаударів у районах Золотої Ниви та Макарівки. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема Новомихайлівку, Вугледар, Новоукраїнку та Пречистівку.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Завдав авіаударів у районах Зміївки та Антонівки. Здійснив артилерійські обстріли понад 40 населених пунктів, серед них — Левадне, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я Запорізької області; Токарівка, Антонівка, Велетенське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого артилерійського ураження по виявлених цілях, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, пункт управління, склад боєприпасів, радіолокаційну станцію, 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони та 3 станції радіоелектронної боротьби противника.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *