Оприлюднено всі тестові питання для іспиту про право на зайняття нотаріальною діяльністю

Проведено ретельну роботу над питаннями з метою їх удосконалення та збалансованості, розповіла Олена Сукманова, та акцентувала: будь-яка корупційна складова у процесі іспиту виключена, адже складання іспиту повністю автоматизоване, а питання доступні публічно для якісної підготовки до іспиту. Також на сайті Мінюсту незабаром буде розміщений навчально-методичний ролик з роз’ясненнями процедури проведення іспиту.

Наразі в Мінюст надійшло уже більше 300 заявок на складання іспиту, очікується збільшення цього показника. Планується проводити іспит у форматі двох груп на день (в кожній групі близько 20 кандидатів), по 2 години буде відведено на теоретичну та практичну частини іспиту. А головне – всі результати відразу будуть надаватися комп’ютером.

«Шановні кандидати! Не ведіться ні на які провокації! Все абсолютно відкрито і прозоро, тому готуйтеся, і ми сподіваємось у цьому році збільшити кількість професійної спільноти», – звернулась до кандидатів Олена Сукманова.

Якість питань дуже висока, адже для їх підготовки було відібрано найкращих експертів, науковців, представників правничої спільноти, розповів Довидас Віткаускас. За його словами, публікація усіх питань відповідає міжнародним стандартам, і навіть перевищує їх, а також є запорукою надійної підготовки кандидатів і прозорості тестування.

Керівник Проекту «Право-Justice» подякував Мінюсту на НПУ за співпрацю як щодо процедур доступу до професії нотаріуса, так і щодо інших питань реформування нотаріального самоврядування. «Ми бачимо нотаріат гарантом чистоти, надійності титулу власності», – зазначив Довидас Віткаускас.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *