Опрощена процедура отримання ваучера на навчання: що варто знати

Опрощена процедура отримання ваучера на навчання: що варто знати

З 1 червня 2023 року Державна служба зайнятості спростила процедуру отримання ваучера на навчання. Відтепер це можна зробити онлайн, подавши заявку на отримання ваучера.

Протягом 3 робочих днів заявка буде опрацьована фахівцями служби зайнятості і людині буде надано повну інформацію щодо можливостей проходження навчання за обраною професією чи спеціальністю. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Юридична Газета».

На сьогодні завдяки ваучеру можливе навчання за 123 професіями та спеціальностями. Серед робітничих професій – такі затребувані у роботодавців, як: бетоняр; штукатур; муляр; продавець непродовольчих товарів, продавець продовольчих товарів, молодша медична сестра (молодший медичний брат) з догляду за хворими; монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій; слюсар будівельний; електромонтер з ремонту та обслуговування апаратури та пристроїв зв’язку; електромонтер з експлуатації розподільних мереж; оператор котельні; слюсар-електрик з ремонту електроустаткування; провідник пасажирського вагона; службовець на складі (комірник); дорожній робітник тощо.

За нещодавно оновленим переліком професій та спеціальностей на отримання ваучера, учасники бойових дій (за умови звернення протягом 3 років після звільнення), отримали право на здобуття популярної спеціальності “Менеджмент” на різних рівнях освіти.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Вартість ваучера не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, на сьогодні – це майже 27 тис. грн. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або фізична особа доплачує різницю самостійно.

Додаткову інформацію щодо можливостей отримання ваучера на навчання можна отримати в найближчому центрі зайнятості, на офіційному вебсайті служби зайнятості в розділі «Ваучер» або через контакт-центр: тел. +380938345700, +380990385889, +380974615136.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *