Оптову ціну на газ для населення знижено на 14%

У березні оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становитиме 3,4 грн за кубометр.

Це на 14% менше, ніж у лютому 2020 року.

Ціна не враховує ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

«В умовах карантину і розгортання економічної кризи, уряд прагне мінімізувати витрати людей на комунальні послуги, які зростуть у зв’язку із збільшенням часу їх перебування вдома. Один з шляхів мінімізації – здешевлення газу для українців. Оптова ціна на природній газ для потреб населення та виробників тепла у березні на 14% менше, ніж минулого місяця. Це дозволяє регіональним збутовим компаніям забезпечити зниження тарифу на 9-13% у порівнянні з лютим», – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

НАК «Нафтогаз України» вирішив взяти для розрахунків ціну, яку оператор газотранспортної системи України отримав на тендері з закупівлі газу на період постачання за березень-грудень 2020 року. Оскільки постановою уряду задається максимально допустимий рівень ціни, «Нафтогаз» обрав найменшу індикативну ціну з двох можливих опцій: розрахованої за постановою уряду та середньозваженої ціни переможців за результатами торгів на постачання газу оператору ГТС України.

А оптовий прейскурант «Нафтогазу» є основою для формування роздрібних цін, які належать до зони відповідальності регіональних збутових компаній.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *