Ощадбанк наростив прибуток до 849 млн грн

За три квартали 2021 року чистий прибуток державного Ощадбанку склав 849 млн грн, операційний прибуток – 4,6 млрд грн.

За даними Ощадбанку, за 9 місяців року операційний прибуток збільшився порівняно з аналогічним періодом торік на 4,2 млрд грн.

Водночас від’ємний торговий результат, спричинений в основному посиленням гривні та відповідною індексацією цінних паперів у капіталі Ощадбанку, дорівнює 3,8 млрд грн.

Відповідно чистий прибуток держбанку за три квартали становить 849 млн грн.

Суттєве підвищення операційного прибутку Ощадбанку порівняно з минулим роком спричинено зростанням як комісійного, так і процентного доходів. Так, чистий процентний дохід за три квартали склав 9,3 млрд грн, що в 1,6 раза (на 3,6 млрд грн) більше ніж за відповідний період минулого року.

Чистий комісійний дохід становить 4,5 млрд грн. Порівняно з відповідним періодом 2020 року цей показник збільшився на 1,3 млрд грн, або на 40,2%.

Обсяг кредитів, наданих клієнтам за дев’ять місяців, зріс порівняно з початком року на 10,1 млрд грн, або на 15,9%, і становить 73,3 млрд грн. Приріст відбувся як за кредитами суб’єктів господарювання (на 6,5 млрд грн), так і за кредитами фізосіб (на 3,6 млрд грн).

Обсяг коштів клієнтів за січень-вересень в Ощадбанку також збільшився – на 3,4 млрд грн (1,8%) і становить на звітну дату 188,2 млрд грн.

Значного прогресу Ощадбанк досяг у врегулюванні портфеля непрацюючих активів. За дев’ять місяців року показник таких активів, розрахований за методикою НБУ, зменшився на 17 п.п. – з 51% до 34%, або на 17,2 млрд грн. Такого результату вдалося досягти завдяки використанню якнайширшого інструментарію врегулювання проблемної заборгованості.

«Детальну стратегію Ощадбанку уряд затвердив нещодавно – 11 жовтня. Результати трьох кварталів свідчать, що ми вже зараз упевнено рухаємось у напрямі її виконання. Хоча вирішення багатьох амбітних завдань ще попереду, протягом перших дев’яти місяців поточного року нам вдалося покращити ефективність роботи Ощаду», – зауважив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

У січні-серпні Ощадбанк отримав 749,46 млн грн прибутку.

У жовтні Кабмін затвердив стратегію розвитку Ощадбанку на 2021–2024 роки для скорочення непрацюючих активів, нарощування прибутку та подальшого входження ЄБРР у капітал держбанку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *