Ощадбанк оскаржив скасування виплати Росією $1,4 млрд збитків

Державний Ощадбанк подав до Касаційного суду Франції апеляцію на скасування рішення міжнародного арбітражу про виплату Росією близько $1,4 млрд збитків від анексії Криму.

«Ощадбанк повідомляє про подання заяви до найвищої судової інстанції Франції – Касаційного суду – з апеляцією за винесеним у березні 2021 року рішенням Апеляційного суду Парижа, яке скасовувало арбітражне рішення 2018 року про відшкодування РФ на користь Ощадбанку близько $1,4 млрд», – повідомляє держбанк.

Вказані збитки завдані Ощадбанку внаслідок протиправного заволодіння РФ інвестиціями держбанку в Криму.

Ощадбанк упевнений, що Касаційний суд Франції визнає та виправить очевидні помилки та прогалини в рішенні Апеляційного суду Парижа. Тим самим він відновить дію арбітражного рішення проти РФ, в якому йдеться про компенсацію Ощадбанку значних втрат, що виникли через неприпустимі дії та нехтування законами з боку РФ.

Ощадбанк в 2015 році подав позов проти РФ за втрату майна в Криму внаслідок анексії півострова. Банк посилався на угоду між Росією та Україною про заохочення і взаємний захист інвестицій. 26 листопада 2018 року міжнародний арбітраж в Парижі постановив стягнути з РФ $1,3 млрд збитків, завданих Ощадбанку внаслідок анексії Криму.

22 жовтня 2019 року Апеляційний суд Парижа відхилив спробу РФ призупинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу.

Після цього Росія мала сплатити Ощадбанку $1,3 млрд, але оскаржила це рішення.

30 березня Паризький апеляційний суд скасував рішення арбітражу за позовом Ощадбанку до країни-агресора на $1,3 млрд.

Ощадбанк подав до касаційного суду Франції заяву про оскарження рішення апеляційного суду Парижа про відсутність у арбітражу юрисдикції у справі про відшкодування з боку РФ $1,3 млрд збитків від анексії Криму.

Ощадбанк очікує, що в наступній інстанції рішення апеляційного суду буде скасовано та рішення міжнародного арбітражу від 26 листопада 2018 року щодо відшкодування Росією збитків від анексії Криму на користь Ощадбанку залишиться в силі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *