Ощадбанк призначив відповідальним за фінанси топменеджера НБУ

Наглядова рада державного Ощадбанку 19 серпня призначила переможця конкурсу Олега Стринжу членом правління банку, відповідальним за фінансовий блок.

Як повідомили в держбанку, його кандидатуру погоджено Національним банком. Олег Стринжа розпочне роботу на новій посаді 1 вересня 2021 року. Контракт розраховано на 5 років.

Олег Стринжа має дві вищі освіти. Закінчив Київський національний університет ім. Шевченка за спеціальністю «прикладна математика» та Київський національний економічний університет за спеціальністю «фінанси та кредит» у рамках магістерської програми «банківська справа». Здобув кваліфікацію магістра державного управління.

Має більш ніж 25-річний досвід роботи в банківському секторі, зокрема працював у банках «Сосьєте Женераль Україна» (Франція), ING Банк Україна (Нідерланди), «Пекао Україна» (Польща).

Також обіймав посаду директора фінансового департаменту, члена правління Універсал Банку під час його належності європейській банківській групі Eurobank EFG. Був заступником голови правління з фінансових та адміністративних питань банку «Ренесанс Капітал».

Понад 6 останніх років Олег Стринжа працював директором департаменту фінансового контролінгу НБУ та відповідав за планування, контроль та аналіз адміністративних витрат, а також за процеси фінансового прогнозування, підготовки управлінської фінансової звітності та управління власним капіталом НБУ.

Його головними завданнями на новій посаді будуть запровадження функції управлінського обліку та модернізація функції управління фінансами Ощадбанку, що має на меті підвищення ефективності та фінансової стійкості держбанку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *