Ощадбанк збільшив обсяг іпотечних кредитів удвічі

З початку року Ощадбанк надав понад 450 іпотечних кредитів на 309 млн грн, що в 2,2 раза більше ніж за аналогічний період торік.

За іпотечними програмами зі ставкою нижче 10% надано майже 142 млн грн кредитних коштів, повідомляє пресслужба державного банку.

З кінця лютого Ощадбанк запустив мережу іпотечних центрів, яка сьогодні сягнула 30 у 23 містах України, в тому числі 4 – в Києві. Іпотечні центри надають повний комплекс послуг для укладення угод купівлі-продажу нерухомого майна.

«Іпотечне кредитування демонструє стабільне зростання. Адаптація умов іпотечних програм Ощаду, в тому числі зниження відсоткових ставок, та відкриття іпотечних центрів привертають увагу дедалі більшої кількості потенційних позичальників. Кількість заявок на кредити з моменту запуску іпотечних центрів збільшилась удвічі», ­­­­­– зазначив член правління Ощадбанку, відповідальний за роздрібний бізнес, Антон Тютюн.

26 березня Ощадбанк знизив відсоткові ставки за іпотечними програмами. Так, за найпопулярнішою іпотечною програмою «Звісно, зручно» отримати кредит можна за фіксованою ставкою 12,5% при авансі від 50%. А якщо клієнт обслуговується чи отримує заробітну плату в Ощадбанку, то ставка становитиме 12%.

За програмою «Звісно, 15» найнижча ставка становить 8% на 12 місяців. Починаючи з 13-го місяця встановлено єдину на весь термін ставку – 13%. За програмою «Звісно, житло» ставка становить лише 11,49% на весь термін кредитування. При оформленні іпотеки за цією програмою клієнт не сплачує комісію за видачу кредиту.

За державною програмою «Доступна іпотека 7%» компенсаційна процентна ставка, що сплачується позичальником, становить 7% річних.

У березні банки видали кредитів під 7% на 43 млн грн. На сьогодні за цією програмою видано лише 155 кредитів на 124 млн грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *