Отримавши монополію, НААУ продовжує ускладнювати доступ до професії адвоката

З 1 вересня 2018 року адвокатський кваліфікаційний іспит буде складатися за новою процедурою.  Це передбачено рішенням НААУ від 30 березня 2018 року.

Змінено і порядок подання документів для складення іспиту, і сама процедуру адвокатського іспиту.

Документи на іспит подаватимуться через «єдине вікно» на сайті НААУ. Заявки автоматично розподілятимуться за місцем проживання. Збір за складення іспиту можна буде тепер оплатити під час подачі аплікаційної форми. Дату іспиту можна самостійно обрати на сайті.

Список осіб та дата й час складання іспиту публікуватимуться на сайті НААУ та підсайті регіону.

Охочі складати іспит не у регіоні прописки, можуть це зробити, заплативши збір в обидва регіони.

Іспит передбачатиме тестування теоретичних знань у галузі права, історії адвокатури та адвокатської етики та практичні завдання із вирішенням юридичних задач, складення процесуальних та інших документів, необхідних адвокату в повсякденній роботі.

Тест у галузі права включатиме 100 запитань, об’єднаних у 10 тематичних блоків, на його виконання відводитиметься 2 год 20 хв.

Тестування проходитиме в офісі Ради або КДКА щоденно в робочий час в спеціально обладнаному приміщенні з відеоспостереженням. 

Аби отримати доступ до другого етапу іспиту потрібно отримати 94% правильних відповідей. Практичні завдання включатимуть три блоки: кримінальне право та процес, цивільне/господарське/адміністративне право та процес, робота з клієнтом (складання договору про надання правової допомоги, правильність заповнення ордеру, консультації тощо). Під час виконання практичного завдання дозволятимуть користуватися програмним забезпеченням Ліга:Закон без шаблонів документів (або rada.gov.ua) та Єдиним реєстром судових рішень.

Практична частина триватиме чотири з половиною години, із розрахунку 1,5 год на кожен блок. Під час перевірки практичних завдань оцінюватимуть форму та зміст, юридичне обгрунтування, практику ЄСПЛ та охайність.

Результати ревірятимуться кваліфікаційною палатою КДКА. Результат приходитиме апліканту в особистий кабінет на сайті НААУ протягом 1 місяця.

При цьому існує можливість оскаржити рішення у ВКДКА протягом 1 місяця.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *