П'ять способів перевірити е-лікарняний: інструкція для застрахованих пацієнтів

П’ять способів перевірити е-лікарняний: інструкція для застрахованих пацієнтів

Е-лікарняний формується в електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі інформації медичного висновку про тимчасову непрацездатність, створеного лікарем у закладі охорони здоров’я.

Листок непрацездатності формується якщо:

у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування є інформація про трудові відносини особи / повідомлення про прийняття працівника на роботу на дату початку періоду її непрацездатності;
в обліковій картці застрахованої особи зазначено коректні та актуальні відомості. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Застраховані особи мають можливість, не виходячи з дому, перевірити статус формування е-лікарняного онлайн.

Алгоритм дій такий:

1. Авторизуйтеся в особистому кабінеті електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або інтегрованої системи електронної ідентифікації (ID.GOV.UA) і натисніть кнопку «Увійти».

2. Оберіть у лівому боковому меню вкладку «Тимчасова втрата
працездатності».

3. Перейдіть у розділ «Мої листки непрацездатності».

4. Перегляньте коротку інформацію про поточний листок непрацездатності. Розгорніть для детального ознайомлення та натисніть піктограму з галочкою.

5. Якщо інформація відображається, е-лікарняний створений успішно та буде доступний для вашого роботодавця / роботодавців.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Якщо дані е-лікарняного (період непрацездатності, найменування страхувальника тощо) зазначені правильно, то страхувальник сформує заяву-розрахунок для оплати лікарняного в кабінеті роботодавця на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Довідково

Лікарняний набуває статусу «Готовий до сплати» через 7 днів після дати його закриття, а для лікарняних по вагітності та пологах – через 7 днів після дати відкриття.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *